„Klubrádió
A lényeg

Jakab Orbánnak: Addig provokálják a népet, amíg bele nem szaladnak egy jókora pofonba

20/09/2021 15:41

| Szerző: Klubrádió

A parlament őszi ülésszakának hétfői nyitóülésén Orbán Viktor beszédére Jakab Péter szokásos stílusában reagált - írja a 24.hu.

A Jobbik elnöke remélte, hogy a kormányfő kipihente magát nyáron, „de hallva azt a sok sületlenséget, amit mondott nem sikerült. Pedig lett volna hol pihenni, hiszen azt a 40 méteres luxusjachtot sikerült lecserélni egy 50 méteresre cirka 10 milliárdért. Látja, miniszterelnök úr, ez az, ami nőtt Magyarországon, amióta nem találkoztunk, az önök luxusa és a nép nyomora”.

Ezután Jakab a magyar bérből élők nehéz helyzetével kapcsolatban azt mondta, hogy „Esküszöm, addig provokálják a népet, amíg bele nem szaladnak egy jókora pofonba, jövőre meg fogják kapni ... Több mint 2 millió honfitársunk él a létminimum alatt ... Önöknek van bőr a képén megkérdezni, hogy emeljük-e a minimálbért? Ön 2010 óta a kétharmaddal, temérdek uniós támogatással annyit tudott elérni, hogy a román minimálbér leelőzze a magyart ... Ha megdupláznák, akkor sem lenne elég”.

Jakab ezután az Orbán család meggazdagodására is kitért.  „Az elmúlt hét évben az ön családja 15 milliárd forinttal lett gazdagabb. Ez havi 180 millió. Az Orbán-famíliánál ennyi a bér és a fizetés. Szerintem meg ennyi pénzért nem lehet megdolgozni.”

Beszédét úgy zárta: „Nem felejtjük el, kik vették el a földjeinket, az egyetemeket, az iskoláinkat, az autópályát, és a hazánkat.”

"Nekem nem fog megremegni a kezem, amikor önt bilincsbe kell verni" – szögezte le a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.