„Klubrádió
A lényeg

Igazságügyi Minisztérium az uniós népszavazási kezeményezésről: A Jobbik náci

9/08/2022 11:10

| Szerző: Klubrádió

Lényegében annyival intézte el az igazságügyi tárca az EU-tagságról szóló népszavazási kezdeményezést, hogy a saját kezdeményezését végül benyújtó Jobbikot "Gyurcsány náci tagozatának" nevezte. A minisztérium szerint ez annyit bizonyít, hogy teljes a káosz a "baloldalon".

Ahogy arról a Klubrádió is beszámolt, népszavazási kezdeményezést nyújtott be hétfőn az Országos Választási Bizottságnál Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke, európai parlamenti képviselője azért, hogy az országgyűlés ne hozhasson olyan döntést, amely Magyarország Európai Unióból (EU) való kilépéséhez vezethet. Bár vasárnap Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője is hasonló bejelentést tett, ő hétfőn visszavonta a kezdeményezést.

Az ATV az üggyel kapcsolatban megkereste az Igazságügyi Minisztériumot, amelynek kommunikációs főosztálya válaszában gyakorlatilag lenácizta a Jobbikot: "Ujhelyi István egy nap alatt visszavonta a kezdeményezést Gyurcsány náci tagozata kedvéért, a baloldalon teljes a káosz, erről próbálják meg kétségbeesetten elterelni a figyelmet."

A csatorna emlékeztet, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette DK egyik kezdeményezésben sem vállalt szerepet. A Varga Judit vezette tárca válaszában egyúttal azt is közölte: "A magyar kormány elkötelezett az uniós tagság mellett, ezt erősíti, hogy a magyar lakosság 80 százaléka ma is az uniós tagság mellett voksolna, tehát elkötelezett az uniós tagság mellett."

(via 24.hu)