„Klubrádió
A lényeg

Juhász Péter: Az EU-népszavazást a Fidesz rendelte meg

8/08/2022 09:33

Felkavarta az állóvizet az MSZP által kilátásba helyezett magyarországi népszavazás az EU-tagságról. "Mit tennék a Fidesz helyében ha el akarnám terelni a figyelmet a valós problémákról, a szociális válságról, az irgalmatlan dühről, a Katáról, a környezetrombolásról, a súlyos inflációról, az egészségügyi ellátás megszűnéséről, az oktatás összeomlásáról, a 400 forintos euróról? Megrendelnék valami áltevékenységet a velem együtt működő ellenzékiektől, mondjuk egy népszavazást, amit úgyis én kontrolálok. Ez jó lehet az indulatok levezetésére, miközben a valós problémákról nem esik szó" - írta Facebook-bejegyzésében Juhász Péter, az Együtt nevű párt volt elnöke, ellenzéki aktivista, miután Ujhelyi István szocialista EP-képviselő népszavazást jelentett be az EU-tagságunkról.

 
Juhász Péter
 
Juhász Péter felszólal az Ukrajna melletti, Orbán és Putyin elleni tüntetésen a Szabad sajtó útján 2022.04.02-án.
Klubrádió
 

Juhász szerint egy valódi ellenzéki tett, ami nem látszattevékenység, az az lenne, ha "az utcára szólítanák az embereket". Szerinte minden erőforrást arra kellene áldozni, hogy az emberek kitartását biztosítsák, különösen mert az ellenzék éppen ezekért az erőforrásokért ült be a parlamentbe. 

Juhász Péter posztja alá bekommentelt Kele János momentumos politikus, aki azt sugalmazva, hogy éppen Juhász az, aki nem jár tüntetésekre, azt írta, "hogyhogy nem futottunk össze soha?". Mire a már évek óta nem politikus Juhász azt válaszolta, hogy Kele valószínűleg egyszerűen csak nem ismerte fel, mert ő a gyermekeivel és a barátaival is volt kint ezeken a tüntetéseken, majd felhívta a figyelmet, hogy a poszt éppen arról szólna, hogy "a pártok, nem megfelelő helyre összpontosítják az erőforrásaikat. "Azt hiszem most személyesen te sem."

A Jobbik ugyanakkor szintén népszavazást akar. Gyöngyösi Márton, a párt elnöke arról kérdezné a magyarokat, szeretnék-e, hogy az Országgyűlés kezében legyen olyan hatáskör, amivel kivezethető az ország az EU-ból. A másik opció szerinte, hogy egy ilyen horderejű kérdésben kizárólag a nép dönthessen, népszavazáson – írja a hvg.hu.