„Klubrádió

Húsvétig minden regisztráltat beolthatnak

25/02/2021 15:30

| Szerző: Klubrádió

A kormány március 15-éig meghosszabítja a járványügyi korlátozásokat – hangzott el az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján. Müller Cecília azt mondta, hogy a harmadik hullám emelkedő szakaszában vagyunk. 

Az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján Kiss Róbert megismételte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentését: a kormány március 15-ig meghosszabbította a korlátozásokat.

Ezután Müller Cecília országos tisztifőorvos kifejtette: a járványügyi adatok szerint a harmadik hullám zajlik, emelkedő számokkal. 4385 fővel nőtt az elmúlt napon a fertőzöttek száma, nőtt az aktív fertőzöttek száma is, növekszik a súlyos megbetegedettek száma: 4836 embert ápolnak intézményben, 411 embert lélegeztetnek. A tendencia letöréséhez a legfontosabb a védőoltások felvétele – írja a 24.hu.

Párhuzamosan és folyamatosan érkeznek a vakcina-szállítmányok, egy időben többféle vakcina van az országba, így mindenki oltása megoldható.

Koronavírus - Az operatív törzs sajtótájékoztatója
Fotó: Bruzák Noémi / MTI
 

„Húsvétra mindazokat be tudjuk oltani, akik már regisztráltak” – közölte Müller Cecília.

Az országos tisztifőorvos kitért rá, hogy egy izraeli tájékoztató szerint már az első oltás beadása után 75 százalékos védettséget biztosít a vakcina, és 98,9 százalékkal kisebb az elhalálozás esélye. Vizsgálják, hogy az AstraZeneca oltásánál változtassanak-e az alkalmazáson, és a két oltások között négy hétnél is több legyen-e, ugyanis a tapasztalatok azt mutatják, hogy ha több idő telik el, hatásosabb az immunválasz.