„Köszönjük,

„Hú, csávókám! Hát azért ez nagyon lent van!” - üzente Gyurcsány Orbánnak

27/05/2021 11:28

| Szerző: Klubrádió

Folytatódott a szájkarate a Facebookon az őszödöző Orbán és az őszödi beszédes Gyurcsány között.

Tegnap "ünnepelte" a Fidesz az őszödi beszéd 15 éves évfordulóját, aminek apropóján nyilvánosságra hozták az ezzel a témával foglalkozó magyar politikai krimi (Elk*rtuk!!! címmel) első trailerét, a parlamentben is gyurcsányoztak a kormánypártiak, és Orbán Viktor is kitette a beszéd egyik részletét a profiljára. A kommentelők között Gyurcsány is beírt egy megjegyzést, "És te hol voltál, mikor a Fidesz szétlopta az egész országot?", ami válasz volt Orbán "Ki hol volt, amikor először hallotta az őszödi beszédet?" kérdésére.

Itt azonban nem ért véget a történet. A DK elnöke egy videóban reagált a kormány őszödi beszédes napjára.

Gyurcsány Ferenc szerint a miniszterelnöknek az országgal kellene foglalkozni, a kritizálás az ellenzék dolga.

„Hú, csávókám! Hát azért ez nagyon lent van!” - ezzel a mondattal kezdődik a videó, amivel Gyurcsány arra utal, hogy Orbán Viktor azzal foglalkozik, hogy 15 évvel ezelőtt hol voltak az emberek ezen a napon. "Ventillálsz, nyilvánvalóan problémád van. Beakadt ez nálad." - reagál a politikus, majd fel is teszi saját kérdéseit, amik szerinte jobban érdeklik az embereket, hogy Orbán hol volt, amikor a családja és barátai közpénzen ennyire meggazdagodtak? 

"Mert szerintem 2021-ben erre a kérdésre kellene válaszolni neked, hogy az emberek tudjanak arra a kérdésre válaszolni, hogy akarják-e, hogy továbbra is te vezesd ezt az országot." – mondja.

Gyurcsány szerint a kormányfőnek ezekkel kellene foglalkoznia és nem vele már 1989 óta. Ezen a ponton bejátszik egy archív felvételt, amin a fiatal Orbán Viktor elmondja, hogy a KISZ-esek közül egyedül Gyurcsány a kemény tárgyalópartner.

Ezután rátér az Elk*rtuk!!! című filmre, aminek a költségeit jobb dologra is lehetett volna költeni.

Végül ajánlást is tesz a miniszterelnöknek: "De ha ennyire érdekellek, tudod mit? Kövesd az oldalamat, lájkolj, kommentelj, hidd el, sokkal olcsóbb lesz! Na, hamarosan jelentkezem, Feri."