„Klubrádió
A lényeg

Hosszabb távú tanársztrájkra készülnek több budapesti iskolában

7/12/2022 14:37

| Szerző: Klubrádió

December 8-tól 20-ig sztrájkolnak a tanárok a Brassó Utcai Általános Iskolában és december 7-től határozatlan idejű sztrájkra készülnek az Óbudai Gimnáziumban is.

„Mi, a Brassó Utcai Általános Iskola alulírott pedagógusai és nevelést, oktatást közvetlen segítő munkatársai 35 fővel 2022. december 8-ától december 20-áig sztrájkba kezdünk. Tesszük ezt utána mindaddig, amíg az elbocsátott gimnáziumi kollégáinkat vissza nem helyezik munkakörükbe, illetve amíg egy döntési jogkörrel rendelkező személlyel szakmai tárgyalásokra nem kerül sor”– írták közleményükben a Brassó Utcai Általános Iskola tanárai. A szerkesztőséghez eljuttatott levelet 35 fő írta alá.

December 7-től határozatlan idejű sztrájkra készülnek az Óbudai Gimnáziumban is. Az iskola közleményében azt írta: a sztrájkoló tanárok így szeretnék kifejezni felháborodásukat, „hogy hiába kérnek a szakszervezetek, a tanárok, a diákok, a szülők, az őket támogató szervezetek érdemi párbeszédet, szakmai egyeztetést már több mint egy éve, válaszként csak fenyegetések és kirúgások történnek”.

Közleményükben hangsúlyozták: „Az elhibázott – vagy leginkább nem létező – oktatáspolitika a szakadékba taszítja Magyarország jövőjét.”

A héten több iskolában is ülősztrájkot tartottak a diákok, és a terv szerint csütörtökön is sok iskolában tartanak országos ülősztrájkot, illetve további tiltakozásokkal, pénteken tüntetéssel is készülnek. 

(forrás: 444.hu, kiemelt kép: PDSZ / Facebook)