„Támogassa
A lényeg

Hoppál Péter: A "destruktív, utcai anarchistákat támogató" NoÁr nem kap több állami támogatást

29/06/2022 08:07

| Szerző: Klubrádió

"Olyan biztos nem lesz, hogy destruktív, utcai anarchistákat támogató okiratot aláírnék. Merthogy NoÁrt az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta jelentős milliókkal és nagyobb összegekkel” - mondta a frissen kinevezett kultúráért felelős államtitkár a Pestisrácok videójában Molnár Áronról.

Hoppál Péter, a frissen kinevezett kultúráért felelős államtitkár a Pestisrácok videójában olyanokat mondott, , hogy aki kisodródik az utcai anarchistákat támogató szélsőségesség perifériájára (NoÁr), az éljen meg a piacról és ne álljon sorba állami támogatásért. A színész-rapper-aktivista már jelezte a Facebookon, hogy reagálni kíván "Európa kovász-biztosának” szavaira, csak előbb megemészti "ezt a rengeteg sületlenséget".

Hoppál beszélt még arról is, hogy szerinte nemzetközi kitekintésben "stabil bástyaként kell megsegíteni az európai civilizáció hanyatlását. Mi lehetünk a kovásza Európának", illetve a "magyar társadalomban a kulturális gyökerek megerősítése a cél". A magyarországi kultúráért felelős államtitkár szerint "az elit kiszolgálása helyett a tömegkultúra kiszélesítésére van szükség" – írja a 444.