„Vásároljon

Hivatalos: Pennsylvaniában és Nevadában is Biden győzött

24/11/2020 21:24

| Szerző: Klubrádió

Két olyan államban is végleges eredményt hirdettek, ahol Donald Trump megkérdőjelezte a végeredményt.

Újabb olyan államokban született hivatalos és hitelesített végeredmény az amerikai elnökválasztáson, ahol kétségbe vonta az eredményt a leköszönő elnök, Donald Trump kampánystábja, miután Pennsylvaniában és Nevadában is hitelesítették Joe Biden sikerét.

Pennsylvania állam kormányzója, a demokrata Tom Wolf Twitteren közölte, hogy véglegesítette a szavazás eredményét, és a demokrata páros, vagyis Joe Biden és Kamala Harris kapják majd az állam 20 elektori szavazatát. Trumpék egyik ügyét épp a hétvégén utasította el az állam egyik bírósága. Nevadában az állam legfelsőbb bírósága előtt jelentették be, hogy hivatalosan is Biden nyert – foglalta össze az eseményeket a Telex.

Pennsylvania volt az állam, ahol a nem hivatalos eredmények kihirdetésével eldőlt, hogy Joe Biden nyerte az elnökválasztást. Az eredmények hitelesítésére három hetet kellett várni.

Joe Biden
 
Joe Biden
 

Az eredmények hitelestése várhatóan december 8-án lezárul. Ezt követően az elektorok szavaznak az elnök személyéről, ezzel hivatalossá téve az Egyesült Államok következő elnökét. Biden az elnökválasztáson 306, Trump 232 elektori szavazatot gyűjtött.

Eközben Donald Trump jóváhagyta a hatalomátadás folyamatát, noha folytatja a pert, amelyet jogászcsapata indított egy fellebbviteli bíróságon annak érdekében, hogy mondja ki semmisnek egy alsóbb fokú bíró ítéletét, amellyel elutasította a választási eredmény hitelesítésének megakadályozását kérő perkeresetet.