„Klubrádió
A lényeg

Herszon és Luhanszk megyében járt Putyin

18/04/2023 09:35

| Szerző: Klubrádió

Másodszor járt oroszok által megszállt ukrán területen Vlagyimir Putyin.

Látogatást tett a Dnyepr orosz csapatcsoport főhadiszállásán Herszon megyében Vlagyimir Putyin orosz elnök – közölte kedden a Kreml sajtószolgálata.

Az MTI szemléje szerint az államfőnek Mihail Tyeplinszkij vezérezredes, az orosz légideszant erők parancsnoka, Oleg Makarevics vezérezredes, a Dnyepr csapatcsoport parancsnoka és más katonai vezetők jelentettek a Herszon és Zaporizzsja régiók helyzetéről.

Az orosz csapatok tavaly novemberben vonultak ki Herszonból, az azonos nevű régió fővárosából. Azóta a Dnyeper folyó túlpartjámn erősítik állásaikat, és várják az ukrán ellentámadást.

Putyin a tavaly szintén orosz ellenőrzés alá vont, majd erősen megkérdőjelezhető népszavazással Oroszországhoz csatolt Luhanszk megyébe is ellátogatott, szintén a helyi orosz katonai főhadiszállásra. A Kreml nem közölte, hogy pontosan mikor ejtette meg a látogatásokat.

Ez a második és harmadik ismertté vált eset, hogy Putyin a háború kitörése óta orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területen járt. Első alkalommal ezt március 19-én Mariupolban tette meg.