„Köszönjük,
A lényeg

Hegedüs Zsuzsa a legnagyobb örömmel máris visszatérne Orbánhoz

29/07/2022 13:05

Miután Orbán Viktor kormányfő Bécsben arról beszélt, hogy néha félreérthetően fogalmaz, és visszakozott a múlt szombati nagy vihart kavart kijelentéséből a fajok keveredéséről, Hegedüs Zsuzsa, Orbán egyik főtanácsdója, aki hétfőn még náci beszédnek nevezte a beszédet, és lemondott, pénteken visszakozott. 

Orbán újabb nyilatkozata után szerinte „okafogyottá vált” a miniszterelnöki főtanácsadói tisztségéről történt lemondása. Az újabb, Orbán Viktornak címzett nyílt levelét a Mandiner nevű kormánylap tette közzé:

Kedves Viktor! Most olvastam a mai, Bécsben adott nyilatkozatodat, amivel nyilvánosan elhatárolódtál a „nem tudom, hogy” a szövegbe került inkriminált mondatoktól.

Ennél nagyobb örömet semmi nem tudott volna okozni, mert, mint ezt Neked is leírtam tegnap és mindenütt el is mondtam, 20 év alatt egyetlen egyszer sem volt az a benyomásom, hogy bármilyen diszkrimináció, vagy etnikai előítélet megfordulhat a fejedben.

20 évi ismeretségünk és barátságunk következtében azt is tudom, hogy ez a nyilvános korrigálás mibe került neked, ezért még annál is jobban értékelem a mai lépésedet, mint amit maga a téma indokol. Olyannyira, hogy az első reakcióm az volt, hogy ezzel a nyilvános megszólalással a lemondásom is okafogyottá vált. De ami még fontosabb, ezt, némi gondolkodás után, néhány órával később is így gondolom, azaz okafogyottnak tartom.

Ezt természetesen a nyilvánosság előtt, már ma este el is fogom mondani, nevezetesen az ATV Egyenes beszéd c. műsorában.

Hasonlóképpen a nemzetközi sajtóban is. A legnagyobb örömömre az szolgál, hogy ezért a mai kiállásodért megint azt mondhatom, mert így is érzem: büszke vagyok Rád.

Úgyhogy, ahogy 2010 előtt is és természetesen utána is, függetlenül attól, hogy hivatalosan a főtanácsadód vagyok vagy nem, a segítségemre a továbbiakban is, az elmúlt 20 évhez hasonlóan, számíthatsz.

Szeretettel: Zsuzsa”

Hegedüs Zsuzsa hétfőn két levélben is kritizálta Orbánt, mert az olyan fajgyűlölő, Goebbels-i szövegek vezettek a holokauszthoz is, mint amit Orbán előadott.