„Klubrádió
A lényeg

Hazaengedték a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy Orbánt meg akarta ölni

28/02/2022 08:16

| Szerző: Klubrádió

Négy hónapig volt letartóztatva Posta Imre, akit a TEK kommandósai kaptak el, mert a hatóságok szerint Orbán Viktor meggyilkolására készült. Posta Imre egy volt rendőr, aki a szélsőjobboldalon és kisebb szekták körében igen népszerű, rendszeresen készt videókat a Youtube-re, ahol az egyik alkalommal egy olyan előadását közvetítették, amelyben Orbán Viktor miniszterelnökre, Áder János államfőre, a kormány tagjaira, főbírókra, járványügyi szakértőkre és állami szervekre, valamint ellenzéki pártok vezetőire is halálos ítéleteket hirdettek ki.

NEK - Hajdu János, a TEK főigazgatójának sajtótájékoztat?
 
 
Budapest, 2021. szeptember 10. Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója sajtótájékoztatót tart a szeptember 12-i pápalátogatás biztosításával kapcsolatban, a TEK udvarán 2021. szeptember 10-én. MTI/Máthé Zoltán
Fotó: Máthé Zoltán
 

 

Ez az előadás a magát Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának nevező szervezet tavaly szeptemberi kulcsi találkozóján hangzott el, és a videó első képkockáján az a felirat olvasható: „Orbánt megölni nem kell félnetek jó lesz”.

A Blikk-nek most azt mondta a házi őrizetben lévő Posta, akit az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásával és emberölésre való felbujtással gyanúsítanak, hogy nem követék el ezeket a bűncselekményeket. "Nem akartunk megölni senkit. Az elhangzottaknak csak szimbolikus jelentése van" mondta, az volt a célja, hogy kiprovokálja, hogy elvigyék, de még ő maga sem gondolta, hogy „ilyen sokáig” bent fogják tartani.

Arról beszélt, hogy a korosztályából korábban többen is osztották a nézeteit, de az elmúlt öt évben "mindnyájan meghaltak, és ez nem lehet véletlen. Nem akartam én lenni a következő. Én akartam, hogy „balhé legyen”, nem vagyok hülye. Tudtam, hogy rajtam van a titkosszolgálat", mondta.