„Támogassa
A lényeg

Havi bruttó 750 ezret kapott a jogerősen elítélt polgármester

9/08/2022 15:09

| Szerző: Klubrádió

A szerződés szerint munkájáért havonta bruttó 750 ezer forint jár Tát Margitnak – írta meg a Magyar Narancs. A Békés megyei település korábbi fideszes polgármesterét, miután jogerősen elítéltek csalásért, az önkormányzat visszafoglalkoztatta településfejlesztési koordinátorként. Vagyis akkor is kapott pozíciót az önkormányzattól, amikor nem tölthette be a polgármesterséget. Azóta egyébként újraválasztották.

A határozott, öt hónapra – 2022. március 1-től július 31-ig – kötött szerződés szerint munkájáért havonta bruttó 750 ezer forint jár Tát Margitnak. Azaz összesen 3 millió 750 ezer forint – ismertette a méhkeréki jegyző a Magyar Narancs adatigénylésére.

A Narancs arra voltak kíváncsi, hogy mennyi pénzt kapott a Békés megyei Méhkerék önkormányzatától Tát Margit, a település korábbi polgármestere, akit, miután jogerősen elítéltek csalásért, az önkormányzat visszafoglalkoztatott településfejlesztési koordinátorként. Vagyis megoldották, hogy bár hivatalosan nem lehetett polgármester, mégis ő vezette a falut.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy miután a méhkeréki polgármesternek le kellett mondania posztjáról, mert költségvetési csalásban bűnösnek találták, az időközi választáson jelöltette magát, és meg is nyerte idén júniusban. Az időközi választás kiírására azért volt szükség, mert a települést 2010 óta vezető Tát Margit február végén lemondott posztjáról, miután a Gyulai Törvényszék február 9-én jogerős ítéletben költségvetési csalás bűntette és hamis magánokirat folytatólagosan elkövetett felhasználásának vétsége miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Hadházy Ákos korrupciós ügyekkel foglalkozó független képviselő a Klubrádiónak akkor úgy fogalmazott: "Tát volt olyan szemtelen, hogy újra jelöltette magát".

További "érdekesség", hogy Tát Margit június 27-én kezdte meg munkáját újra polgármesterként, miközben megbízási szerződése szerint ezzel párhuzamosan még egy hónapig ő volt a településfejlesztési koordinátor is.

(Kiemelt kép: Tát Margit/Facebook)