„Klubrádió
A lényeg

Hat feljelentést tettek az előző városvezetés alatti ügyek miatt

21/09/2021 10:58

| Szerző: Klubrádió

A koronavírus-járványra való tekintettel mandátuma meghosszabbítását kérte az a fővárosi vizsgálóbizottság, ami a korábbi ciklusok korrupciógyanús ügyeit igyekszik feltárni. A járvány miatt nyolc hónapig nem tudtak ülésezni, indokolta a Népszavának Havasi Gábor, a testület elnöke. Bár ez idő alatt is gyűjtötték információkat, de meghallgatásokat nem tarthattak.

2021 végére készítették volna el összegző jelentésüket, de a bizottság ülésein eddig csak két ügy – a parkolási rendszer és a patkányirtás – került terítékre, írja a lap.

 
 
Önkormányzat 2019 - Átadás-átvétel a Főpolgármesteri Hiv
 
Tarlós István-Karácsony Gergely
 
Budapest, 2019. október 17. Karácsony Gergely megválasztott (j) és Tarlós István leköszönő főpolgármester a hivatal átadás-átvételén a Városházán 2019. október 17-én. MTI/Kovács Tamás
Fotó: Kovács Tamás / MTI
 

 

A Népszava szerint eddig fél tucat nyomozás vagy per indult a tarlósi örökség utáni elszámoltatás során: a Főtáv két, a közterület-fenntartó, az önkormányzat, a BKK és a frakcióvezetők pedig egy-egy esetben tettek feljelentést. A Fővárosi Közgyűlés a parkolási rendszer, a patkányirtás, a biodóm, a Rác fürdő, a 3-as és a 4-es metró, a Bálna, a BKV eladósítása, a Combino villamosok és az elektronikus jegy ügyében szeretné tisztázni a kérdéseket.