„Klubrádió

Háromlépcsős béremelést szeretne a MESZK

22/03/2021 13:23

| Szerző: Klubrádió

A három ütemben tervezett béremelést a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara dolgozta ki. A koncepciót elküldték az emberi erőforrások miniszterének, a belügyminiszternek és az országos kórház-főigazgatónak is. A szervezet azt szeretné, ha már 2021 júniusában nőhetne – akkor első ízben – a szakdolgozók bére. 

Háromlépcsős béremelési koncepciót dolgozott ki a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara – írta meg először a Világgazdaság.

A javaslatokat elküldték az emberi erőforrások miniszterének, a belügyminiszternek és az országos kórház-főigazgatónak is. A szakdolgozói bérrendezés ütemezését és mértékét az új orvosi bértáblával összhangban alakították ki – mondta el a Balogh Zoltán, a MESZK elnöke.

A bértábla-javaslatuk szerint ekkortól egy kezdő szakdolgozó fizetése bruttó 264 ezer forint lenne a jelenlegi 202 ezer forint helyett, egy negyven éve a pályán lévő, több végzettséggel rendelkező szakdolgozó pedig bruttó 685 ezer forintot keresne a jelenlegi 645 ezer forint helyett.

Koronavírus - Betegeket ápolnak a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórh
Fotó: Kovács Tamás / MTI
 

 

A portál azt is hozzátette, hogy a koncepciót elküldték az emberi erőforrások miniszterének, a belügyminiszternek és az országos kórház-főigazgatónak is. A szakdolgozói bérrendezés ütemezését és mértékét az új orvosi bértáblával összhangban alakították ki. Balogh Zoltán szerint a háromszakaszos béremelés első fázisának dátuma 2021. június elseje lehetne. Ez a Semmelweis-nap, ekkorra szeretnék előrehozni a 2022. január elsejére tervezett béremelést, amellyel átlagosan 21 százalékkal kapnának többet a szakápolók.