„Támogassa
A lényeg

Halálosan megfenyegették Szijjártót Ukrajnából

23/01/2024 12:56

| Szerző: Klubrádió

Magasabb szintre emelték a miniszter védelmét.

Magasabb szintre emelték Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter személyi védelmét, mivel a miniszter január végére tervezett ukrán-magyar találkozó kapcsán

halálos fenyegetést kapott Ukrajnából.

Ezt:

„Magyarok, gyűlöljük a kormányotokat, amely továbbra is mindent megtesz azért, hogy elveszítsük a háborút. Azt hiszitek, hogy a miniszteretek az Ukrajna elleni támadások után csak úgy eljön hozzánk? Mi nem így gondoljuk. Január 29-én tehát robbanásveszélyes üdvözletre számíthatnak. Egy páncélvonat nem fogja megmenteni önöket. Javasoljuk, hogy adjon megrendelést egy temetkezési irodának, hogy elkezdhessék elkészíteni a koporsót a Szijjártónak, és az illeszkedjen a magasságához. Isten megbocsát, de az ukránok nem" – írja a Blikk.

 
Szijjártó Péter
 

"A fenyegetésre azonnal reagált a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM). Értesítettük ukrajnai külképviseleteinket, illetve személyi védelemmel megbízott TEK-et, a szolgálatok teszik a dolgukat" - közölte lappal Paczolay Máté, a KKM szóvivője, aki  hangsúlyozta, hogy "a tervezett találkozó a fenyegetés ellenére meg fog valósulni."