„Klubrádió
A lényeg

Halálos fenyegetéseket küldenek az oltásellenesek Európa-szerte

7/01/2022 08:35

| Szerző: Klubrádió

A rendőrség őrzi Olaszország egyik legismertebb immunológusát, aki a gyerekek beoltása mellett érvelt, és ezért egy ismeretlen borítékban fegyver golyót küldött neki. Antonella Viola professzornak a töltény mellé egy levelet is írtak, amelyben nemcsak őt, hanem a családját is gyilkossággal fenyegették meg.

Viola szerint fenyegetői oltásellenesek lehetnek, "akik csak gyűlölni tudnak, elutasítják a logikát és a törvényeket, és csak erőszakot meg feszültséget szítanak, de ő mindig ki fog állni amellett, hogy a tudomány érveit képviselje azok felé, akik meghallgatják" - írja a 444 a BBC alapján.

Koronavírus - Hollandia
 
Koronavírus - Hollandia
 
Hága, 2021. december 19. A koronavírus-járvány megfékezése céljából bevezetett korlátozások ellen tiltakozik egy tüntető Hágában 2021. december 18-án. Mark Rutte holland miniszterelnök ezen a napon bejelentette, hogy az ügyvivő kormány december 19-től ismét "kemény" lezárásokat vezet be annak érdekében, hogy korlátozza a koronavírus omikron variánsának terjedését. MTI/EPA/ANP/Phil Nijhuis
Fotó: Phil Nijhuis
 

 

Olaszországban az 5 és 11 év közötti gyerekek oltási engedélyezett, de nem kötelező, Viola pedig arról is írt, hogy azt tanácsolja a szülőknek, adják be az oltást.

A BBC szerint Európa-szerte egyre több fenyegetés éri a szakértőket, közszereplőket. Franciaországban például már több olyan politikust is megfenyegettek, akik a védettség igazolvánnyal kapcsolatos jogszabály vitájában vettek részt, Hollandiában Sigrid Kaag politikus házánál gyújtogattak szerda este: egy ismert összeesküvés-elmélet terjesztő ráadásul élőben közvetítette a Facebookon, ahogy a politikus bejárati ajtaja előtt kezd gyújtogatásba.