„Köszönjük,
A lényeg

Halálos áldozata is van az M7-esen történt tömegbalesetnek

25/02/2024 12:48

| Szerző: Klubrádió

Vasárnap reggel a Velencei-tó közelében az M7-esen több autó összeütközött a rossz látási viszonyok miatt, ahol a közlekedést a köd nehezítette. Sajnos halálos áldozata is van a balesetnek, melynek következtében komoly torlódás alakult ki mindkét irányban.

A baleset az autópálya 45-ös kilométerénél történt, emiatt az 50-es kilométernél (Pákozd) a forgalmat leterelik, és csak a kápolnásnyéki kihajtónál, 42-es kilométernél vezetik vissza a forgalmat. Eközben pedig tűz ütött ki egy kápolnásnyéki csirketelepen, a keletkezett füstöt ez okozza, nem a baleset.

A járművek két helyszínen is egymásba futottak, a főváros felé vezető oldalon Velence és Kápolnásnyék között, míg a balatoni irányban Pázmánd térségében.

A rendőrség azt közölte, tizenöt gépjármű - köztük személyautó, kisteherautó, autóbusz és kamion is - érintett a balesetben, a katasztrófavédelmi dolgozók egy kamion alá szorult személygépkocsit is kiszabadítottak tűzoltódaru segítségével. A helyszínen vannak a székesfehérvári, a dunaújvárosi, a sárbogárdi, a péti, a siófoki, a szigetszentmiklósi és a törökbálinti hivatásos, valamint a pázmándi és a mezőfalvai önkéntes tűzoltók.

A sérültek közt volt olyan, akit mentőhelikopter szállított el. Az Országos Mentőszolgálat megerősítette, hogy halálos áldozata is van a balesetnek.

Frissítés: 40 autó volt érintett a balesetben, az egy halálos áldozat mellett tizenöten megsérültek.