„Klubrádió
A lényeg

Hadházy: a hatalom fél

28/10/2019 15:23

| Szerző: Klubrádió

Hadházy Ákos múlt hétfői parlamenti akcióját kritizálta napirend előtti felszólalásában az országgyűlésben a Fidesz frakcióvezetője.

 

 

2019. október 28. A lényeg / részlet, Kocsis Máté (19.10.28.)
00:39
00:00

Példátlan durvaság történt a magyar parlamentben, amikor Hadházy trágár felirattal sértette az intézmény tekintélyét, ráadásul vállaltan nem is jár az Országgyűlésbe – fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté szerint nem lehet olyan politikai vita, amelyben a megválasztott miniszterelnököt ilyen méltatlan helyzetbe hozzák, és nem lehet a politikai kultúra része, hogy obszcén feliratokat írnak ki. Ezért szigorítani kell a fegyelmi passzusokat – mondta Kocsis Máté, aki Hadházy Ákos távozását követelte a parlamentből. 

2019. október 28. A lényeg / részlet, Hadházy Ákos (19.10.28.)
00:41
00:00

A hatalom fél, és ezért akarják elhallgattatni az ellenzéket – mondta a Klubrádiónak Hadházy Ákos. Érzékeli azt a feszültséget, amely benne van a társadalom nagy részében, ezért szeretnék behatárolni az ellenzék lehetőségeit. Attól rettegnek, hogy azok a magyar emberek, akik látják az igazságot a kormány politikája mögött, egyre hangosabban követelik a hatalomnak a távozását.

Természetesen fel sem merülhet, hogy a Fidesz határozza meg, hogy egy ellenzéki politikus mit mond és mit nem. Nem tud elképzelni olyan intézkedést, amelynek hatására hallgatnia kellene arra, mit akar Kocsis Máté – tette hozzá. A független országgyűlési képviselő arról is beszélt, hogy szerinte parlamenti szónoklatokkal a nyomásgyakorlás már nem működik, ezért a kormánnyal szemben álló képviselőknek inkább az utcán kellene politizálniuk, és ott megszervezniük az ellenzéket.