„Klubrádió
A lényeg

Hadházy: Ott maradt néhány száz gyerek a rendőrökkel szemben, valódi tömegtámogatás nélkül

20/05/2023 12:07

| Szerző: Klubrádió

„Sajnos be kell látni, hogy a magyar társadalom – beleértve a pedagógusok és az ellenzéki pártok többségét is – egyelőre nem áll ki az oktatás ügye mellett. Sokaknak sokféle okuk lehet erre, de a vége mégiscsak az lett, hogy ott maradt néhány száz gyerek a rendőrökkel szemben, egyelőre valódi, látható tömegtámogatás nélkül. Ők viszont nem futballhuligánok, nem mentek neki izomból a rendőrsorfalnak (hála Istennek), erre néhány kommentelő rákezdi, hogy „jajj, ez k…a gyenge” - írja Hadházy Ákos a Facebookon a pénteki tüntetésre reagálva.

A független képviselő hangsúlyozta: „ameddig nem áll a tiltakozók mögött 30-50-100 ezer ember, addig ez így is marad, csak a csalódottság és az apátia nő” - írja a képviselő, aki szerint sokan nem értik meg, hogy nem a tanárokról és diákokról van szó, hanem a jövőnkről.

Szerinte „ameddig ugyanis nem adódik össze minden elégedetlenség egyetlen irányba, amíg nem a rendszert magát támadjuk, minden tiltakozó mozgalom – tanárok, diákok, KATA-s vállalkozók vagy az akkumulátorgyárak ellen tiltakozók – bukásra van ítélve.”

Bírálta az ellenzéki pártokat, amelyek egy része elmennek „valamiféle látszategyeztetésre” Pintér Sándor belügyminiszterrel, „ezzel hitelesíti a folyamatot – meg kiállítja magáról a bizonyítványt, hogy valójában a rendszer részei”.