„Klubrádió
A lényeg

Hadházy: Hibrid rezsim ellen hibrid forradalom kell

3/10/2022 11:27

| Szerző: Klubrádió

Hadházy Ákos szerint demokráciában választással, diktatúrában forradalommal, hibrid rendszerekben a rendszerhez igazított forradalommal lehet a hatalommal szemben fellépni. A független politikus arra is tett megjegyzést, hogy az egyszavas posztok helyett szervezett megmozdulásra van szükség.

"Ha egy demokráciában választással, egy diktatúrában forradalommal, akkor egy hibrid rezsimben hibrid forradalommal lehet megdönteni a hatalmat" – írja posztjában Hadházy Ákos. A független politikus szerint nem elég, ha csak szavakat látunk. Egyértelműen utalt Gyurcsány Ferenc egyszavas posztjára: "készülünk". A DK-s politikus nevét azonban nem írta le.

A hibrid forradalomhoz ugyanúgy elszántság és akarat kell, mint egy valódi forradalomban. Talán még nagyobb is annál, hiszen az eredmény csak attól függ, mennyire veszi azt a hatalom komolyan (egy forradalom esetén ez kevésbé kérdéses…). A sikeres hibrid forradalom egyik feltétele ugyanúgy a szervezettség és a szolidaritás, mint a valódié. Előbbi nélkül talán lehet sikeres (legalábbis kezdetben), utóbbi nélkül soha. Végül a legfontosabb: a hibrid forradalmat ugyanúgy el kell kezdeni valamikor, mint a valódit.