„Klubrádió
A lényeg

Hadházy Ákos: "A 4iG Nyrt. vezetői köztörvényes bűnöket elkövetve szedték össze azt a hatalmas vagyont, amin ma ülnek"

4/03/2022 10:20

| Szerző: Klubrádió

A független kéviselő szerint "Magyarországon lezajlott az évtized egyik legnagyobb csalása. ...  A kormány szinte a teljes távközlési hálózatot átjátszotta egy magáncégbe, amikor a Mészáros Lőrinc üzlettársa, Jászai Gellért által irányított 4IG bekebelezhette az Antenna Hungáriát". 

"Az őrült háború leple alatt Magyarországon lezajlott az évtized egyik legnagyobb csalása" – írja Hadházy a Facebookon.

"Az Antenna Hungária egy hatalmas cég, rengeteg vagyonnal és az ország szempontjából létfontosságú infrastruktúrával, legalább 250 milliárd forintot ér. Mészáros emberének cége EGY FILLÉRT SEM FIZETETT ÉRTE, HANEM MAGÁBA OLVASZTOTTA. Hogyan kebelzhetett be egy ekkora céget egy évi 60 milliárdos forgalmú 4IG Zrt? Hát úgy, hogy azt hazudta magáról, hogy néhány egyéb cég megvásárlása után a saját értéke már 400 milliárd forintra emelkedett. Az új leányvállalatait is apportálva így már megszerezhette az irányítást az "összeolvadt" cég felett.

Ebből a 400 milliárdból 230 milliárdot tesz ki csak a DIGI Kft. Elvileg ugyanis ennyiért vásárolta meg a 4IG ezt a céget pár hónapja, gyakorlatilag viszont nem tudjuk, hogy ezt a hatalmas összeget valaha ki fogják-e fizetni. Annál is inkább, mert egy, a CÉGNÉL DOLGOZÓ HALLGATÓ DIPLOMAMUNKÁJA (is) FEKETÉN-FEHÉREN BEMUTATJA, HOGY A DIGI NEMHOGY 230 MILLIÁRDOT, DE 10 MILLIÁRDOT IS ALIG ÉR" – szedi pontokba az információkat a politikus.

"Az egész nem más, mint egy primitív tőzsdei csalás, szemfényvesztés, amivel a könyvviteli szabályok megsértésével követtek el. Így játszotta magánkézbe a Fidesz az ország számára létfontosságú telekommunikációs infrastruktúrát. Csalással. Mivel máshogy? A következő napokban további bizonyítékokat fogok bemutatni arról, hogy a 4IG Nyrt. vezetői köztörvényes bűnöket elkövetve szedték össze azt a hatalmas vagyont, amin ma ülnek" – áll a posztban.