„Klubrádió
A lényeg

Ha szükséges, változtatnak az ügyeleti rendszeren a Szent János kórházban

7/06/2023 15:04

| Szerző: Klubrádió

Miután egy gyereksebész 24 óra alatt 163 gyereket látott el.

Egyedül látja el a budapesti Szent János Kórház gyermeksebészeti és gyermektraumatológiai ügyeletét Észak- és Közép-Magyarország területén – posztolta a kórház egyik gyermeksebésze. Kőnig Róbert közölte: egy ügyelet alatt 163 gyerek fordult meg a János kórházban.

Ha szükséges, változtatnak az ügyeleti rendszeren, visszamenőlegesen elemzi ugyanis az Országos Kórházi Főigazgatóság a betegforgalmi adatokat – mondta az egészségügy szakmai irányításáért felelős helyettes államtitkár az RTL Híradónak erre reagálva.

„Ha visszaosztjuk a számokat az ellátóhelyek számával, akkor óránként 2-3 gyermek ellátása történik meg” – mondta Bidló Judit helyettes államtitkár az RTL Híradónak, szerinte minden gyerek megfelelő ellátást kap. Azt is mondta, hogy Takács Péter utasította az Országos Kórházi Főigazgatóságot a betegforgalmi adatok elemzésére.

„Az ügyben vizsgálat nem indul, hiszen a kórházi ellátók esetében máskor is előfordul olyan előre nem látható esemény, aminek következtében az ellátás átmenetileg átszervezésre kerül” – írta a Telexnek küldött válaszában a Szent János Kórház. – „Kollégáink kitartóan helytálltak, a megnövekedett esetszámok ellenére az összes gyermeket ellátták.”

(Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán)