„Támogassa
A lényeg

"Ha idézhetnek Szent Istvántól, akkor Orbántól ugyanúgy lehet"

1/09/2023 19:15

| Szerző: Klubrádió

"Ha Kossuth, Petőfi, Arany idézetek lehetnek az iskolákban, ha idézhetnek Szent Istvántól, akkor Orbántól ugyanúgy lehet" – közölte a csepeli alpolgármester azzal kapcsolatban, hogy a kerületi Jedlik Ányos Gimnázium falára felkerült a "miniszterelnöki hitvallás".

 

„Mi is [akkor] szembesültünk a táblával, amikor már fölszerelték” – mondta a Szeretlek Magyarországnak a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium igazgatója, miután kiderült, Orbán Viktor-idézetek kerültek a felújított intézmény falára. A nemzeti színekkel keretezett idézetcsokorról Dömötör Csaba fideszes képviselő posztolt Facebook-oldalán.

Azt, hogy egyáltalán kinek az ötlete volt a tábla elhelyezése, Bese Benő igazgató sem tudta megmondani. Azt azonban elárulta, hogy ahogy meglátta a művet, rögtön jelezte, hogy ez így nincs rendben.

"Nyilván nekem is aggályaim vannak, mert a köznevelési törvény foglalkozik azzal, hogy a politikának nincs helye az iskolában" – mondta. Az ezzel kapcsolatos kérdéseit el is küldte a Dél-pesti Tankerületi Központhoz, és most a Belügyminisztérium állásfoglalását várják – jelezte.

Ábel Attila, Csepel – exfideszes – alpolgármestere, Facebook-kommentekben védte meg a tábla elhelyezését – szúrta ki Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese.

"Orbán Viktor a legsikeresebb magyar politikus a rendszerváltás óta, és ez egy objektív tény. Ha Kossuth, Petőfi, Arany idézetek lehetnek az iskolákban, ha idézhetnek Szent Istvántól, akkor Orbántól ugyanúgy lehet, és attól még egyikük se lesz Sztálin. Van híres Gyurcsány idézet is" – szúrt oda a végére a csepeli politikus.

Ábel egy Facebook-oldalán egy másik posztban "vitathatatlannak" nevezte a hét pontot, amelynek csak a forrását támadják, pedig szerinte történelmi személyiség.

"A rendszerváltás óta eltelt 33 év legsikeresebb miniszterelnöke. Van-e helye híres emberek gondolatainak egy-egy iskolában? Na ugye" – tette hozzá a miniszterelnök kedvelt szófordulatával élve.