„Támogassa
A lényeg

Ha csak kötelező biztosításuk van a leomlott tetejű ház előtt parkoló autóknak, nem számíthatnak kártérítésre

29/06/2022 07:32

| Szerző: Klubrádió

Az MTI információi szerint a terézvárosi házomlás után sok autó megrongálódott, öt jármű teljesen összelapult. A szakértő azt javasolja a ház előtt parkoló autók tulajdonosainak, hogy még ne kezdjenek kármentésbe, járjanak utána, mire terjed ki a biztosításuk.

Németh Péter, egy független alkuszcég kommunikációs igazgatója nem javasolja lakóknak, hogy kármentésbe és javításokba kezdjenek, mert ezzel befolyásolhatják a vizsgálatokat. A váratlanul felmerülő költségeik igazolását gyűjtsék be, érdemes a számlákat eltenniük, a legfontosabb pedig az, hogy bejelentsék a kárukat a biztosítóknak, és derítsék ki, mire terjed ki a biztosításukírja a 24.hu.

A megsérült/megsemmisült autók tulajdonosai a szakértő szerint – ha csak kötelező biztosításuk van, nem számíthatnak kártérítésre, mivel nem közlekedési balesetben károsodtak. Azok, akik sérülést szenvedtek, az ápolás költségeihez, illetve a jövedelemkiesés pótlására viszont számíthatnak kártérítésre, erről nekik is a biztosítókkal kell egyeztetniük – mondta a szakértő.