„Klubrádió
A lényeg

Győrfi Pál: 5-ös skálán 4,3 pontot kapott az új ügyeleti rendszer

28/05/2023 12:07

| Szerző: Klubrádió

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek küldött közleményben méltatta a jelenleg még csak egyes megyékben működő új ügyeleti rendszert, melyet Budapesten kívül az egész országra ki akarnak terjeszteni.

Először Hajdú-Biharban vezették be az új ügyeleti rendszert kísérleti jelleggel még februárban, majd márciustól Győr-Moson-Sopronban és Szabolcs-Szatmár-Beregben, áprilistól Borsod-Abaúj-Zemplénben vezették be az új egészségügyi ügyeleti rendet, amin keresztül a 1830-as szám hívói az Országos Mentőszolgálat munkatársaival léphetnek kapcsolatba hétköznapokon. Májusban Komárom-Esztergom és Békés csatlakozott ehhez a rendszerhez, mely mostanra elérte az 50.000 ellátott esetet.

Győrfi Pál OMSZ-szóvivő szerint a több mint negyvenezer pácienst láttak el valamelyik ügyeleti telephelyen, 5500-szor elég volt a telefonos tanácsadás történt, és 3500 beteghez küldtek ki ügyeleti kocsit. Győrfi azt is közölte, hogy az ellátottak elégedettek voltak, az 1-től 5-ig terjedő skálán 4,3-asra értékelték a szolgáltatást.

A terv az, hogy jövő év elejére egységesítsék a rendszert az egész országra a főváros kivételével.