„Klubrádió
A lényeg

Gyalázták a nézelődőket, sírásba kergettek egy nőt, Gyurcsány közbelépett

27/09/2021 07:04

| Szerző: Klubrádió

Gyurcsány Ferenc a hétvégén Debrecenben utcafórumot tartott, amit megzavart egy férfi. Az előzményeket nem hallani, de egy videó szerint Gyurcsány egy ponton odaállt a férfi elé, és azt mondta:

"Nem elfogadható egy európai országban, de még itt sem. Azt javaslom magának, nagyon gyorsan fogja be a száját, és viselkedjen rendesen! Megértette? A hétszázát neki!"

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hipokrácia hatalma (@a_hipokracia_hatalma) által megosztott bejegyzés

A DK elnöke később egy videóban magyarázta a történteket. Azt mondta, azért utasította rendre a férfit, mert a rendezvényüket másokkal együtt megpróbálta széjjeltrollkodni. "Valaki végig kiabáltak, káromkodtak és melegebb éghajlatra küldték, akik beszélgetni akartak velünk. Egy fiatal nő sírva hagyta ott a rendezvényt. Ez disznóság, és nem szabad hagyni. Ez a módja, hogy érezzék, nem csinálhatnak meg mindent amit akarnak, mert ez a mi országunk is. Ezt fogom tenni legközelebb is" – mondja Gyurcsány.

A videóhoz azt írta, "a jobboldali média éppen egy agresszív fenyegető valakinek próbál beállítani, mert megvédtem a összegyülteket Debrecenben. Pedig semmi más nem történt, csak rendreutasítottam valakit. Egészen pontosan azt mondtam neki, "viselkedjen, a hétszázát!", mint egy óvodásra, úgy kellett rászolni. Pedig ő nem bánt velünk ilyen kesztyűs kézzel. Válogatott sértegetések, trágárságok, hazugságok épp, hogy csak tetlegességig nem fajult a rendzavarása. Senki nem lépett közbe, én megtettem. Eddig is és ezután is mindent megteszek, hogy senkinek ne essen baja a rendezvényeinken!"

Éppen a múlt héten emeltek vádat egy férfit ellen, aki gázfegyverrel zavart meg Egerben egy DK-s rendezvényt.