„Klubrádió
A lényeg

Gulyás egy napon említette az antiszemita botrányairól elhíresült köztévést Churchillel

23/08/2022 22:25

| Szerző: Klubrádió

Az antiszemita írásokat megosztó Siklósi Beatrix közrádiós igazgató kitüntetéséről a 444 kérdezte Gulyás Gergely minisztert. Azt akarták tudni, ez hogy fér össze a kormány által hirdetett zéró toleranciával. Gulyás válaszában utalt az összefogásra a Jobbikkal, majd azt mondta: Siklósi 2006 őszén kiállt a bántalmazottak mellett, már csak ezért megérdemli a kitüntetést. Végül átvette a riporter szerepét és megkérdezte a portál újságíróját, hogy becsüli-e Winston Churchillt.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést adta augusztus 19-én Siklósi Beatrix újságírónak, a Kossuth Rádió csatornaigazgatójának az államalapítás napja alkalmából, közölte az MTI.

Az antiszemita írásokat megosztó Siklósi Beatrix kitüntetéséről a 444 kérdezte Gulyás Gergelyt, azt akarták tudni, ez hogy fér össze a kormány által hirdetett zéró toleranciával. Gulyás azt mondta, a kormánynál a zéró tolerancia tényleg zéró tolerancia, szemben a másik oldallal, ahol zsidókat listázni akarókkal össze lehet fogni, náluk ez tűrhetetlen. Siklósiról azt mondta, "vagy voltak ilyen botrányok, vagy nem voltak", de 2006 őszén kiállt a bántalmazottak mellett, és már csak ezért megérdemli a kitüntetést. A miniszter végül szerepcserét hajtott végre, mivel visszakérdezett a portálnál, hogy kollégájuk becsüli-e Winston Churchillt.

Augusztus 20. - Gulyás Gergely miniszter állami kitüntetések
 
 Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter átadja a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést Siklósi Beatrix újságírónak, a Kossuth Rádió csatornaigazgatójának az államalapítás napja alkalmából tartott, állami kitüntetések átadásával egybekötött ünnepségen a Károlyi-Csekonics-palotában 2022. augusztus 19-én.
Fotó: MTI/Illyés Tibor
 

Siklósit 2014-ben még a történelmi egyházak nyomására kellett visszahívni az állami tévé vallási műsorainak éléről, miután rendszeresen antiszemita posztokat, rasszista vicceket, kurucinfós írásokat osztott meg, valamint Horthy Miklós születésnapjáról is megemlékezett a Facebookon. Ezeket szintén a 444 gyűjtötte egy korábbi cikkben. Siklósi egy 2003-as tévéműsor szerkesztőjeként meghívta David Irvinget, a holokauszttagadás miatt több országból kitiltott és börtönbüntetésre ítélt brit történészt, aki a többi közt arról beszélt, hogy az 1956-os forradalom „antiszemita pogrom volt” a „zsidó kormány” ellen.

Azonban Siklósit 2018 júliusában kinevezték az M5 Kulturális csatorna igazgatójának. Innen helyezték át 2020-ban a Kossuth Rádióhoz csatornaigazgatónak.

A kormányinfóról szóló tudósításunkat itt találják. A churchilles kérdezz-feleleket pedig itt nézhetik meg, 1:12:53-tól:

Gulyás Churchillel kapcsolatban arra gondolhatott, hogy a világháborús brit miniszterelnöknek volt egy 1937-ben írott, ám meg nem jelent pamfletje, amelyben azt fogalmazta meg, hogy az antiszemitizmusról részben a zsidók tehetnek. Ezt az írást azonban nem adták ki, csak a 2000-es években kapott nagyobb nyilvánosságot.