„Támogassa
A lényeg

Gulyás a Magyar Hang és a Szabad Európa kizárásáról: A Dörmögő Dömötör sincs ott a kormányinfón

30/11/2023 17:34

| Szerző: Klubrádió

Ahogy a 444.hu írja, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely rendszeresen némán hagyja ott a Magyar Hang újságíróit, amikor az utcán arról érdeklődnek, mikor engedik be őket végre a kormányinfóra. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő – aki kormánybiztosként a kapcsolattartásért is felel a sajtóval – tavaly azt mondta a lapnak, ő intézi a sajtóregisztrációt, és azt tanácsolta, hogy regisztráljanak. 2021-ben a járványra fogták, hogy nem engedik be a lapot. De a Direkt36 is járt már hasonlóan, illetve a Szabad Európa a Kádár-rendszer után most is ki van tiltva.

A portál a legutóbbi kormányinfón meg is kérdezte Gulyást, miért nem jöhet be a Magyar Hang és a Szabad Európa a kormány sajtótájékoztatójára. A miniszter azt válaszolta, hogy „elég széles körben van itt a sajtó képviseltetve, Dörmögő Dömötör és más sincsen”. Megkérdezték azt is, hogy nem férnének-e be, hiszen ahogy a közvetítéseken is látható, mindig vannak üres helyek.

Gulyás azt mondta, így sem szoktak beleférni a kétórás időkeretbe, de szerinte a kormányinfó szervezői nem vádolhatók azzal, hogy ne lenne jelen bal- és jobboldali, konzervatív és liberális sajtó kellő számban.

Megpróbálták megtudni azt is, hogy ha nagyobb lenne-e az említett lapok elérése, mehetnének-e a kormányinfóra, de Gulyás csak annyit mondott, hogy ha a 444-é lenne kisebb, akkor akár helyettük mehetnének.

A tiltásnak valószínűleg nincs köze a nézettséghez, hiszen például amíg a Heti TV videóit néhány tucat ember látja, addig a Magyar Hangnál nem ritkák a több 10 ezres nézettségű videók sem – tették hozzá a cikkben.

A kormányinfóról hosszabban itt számoltunk be.

(Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán)