„Klubrádió
A lényeg

Gianni Annoni bezárt I. kerületi éttermének helyére költözött Mészáros Lőrinc új vendéglátós érdekeltsége

8/08/2022 17:04

| Szerző: Klubrádió

Májusban jelent meg a hír, hogy mindössze egy évvel a nyitás után már be is zárt a NER-körökben is kedvelt Oxygen Wellness Naphegy alsó szintjén Gianni Annoni étterme, a Naphegy utca 67. szám alatt. Úgy tűnik azonban, hogy sikerült megtalálni az utódját. Nyilvános cégadatbázisból ugyanis kiderült, hogy július 27-én Sunhill Bistro Kft. néven új cége van Mészáros Lőrinc felcsúti üzletembernek, amelynek székhelye szintén a Naphegy utca 67., főtevékenysége pedig az éttermi vendéglátás – írta meg a 444 hétfőn.

Részletezték: egészen pontosan a Fájdalom-ambulancia Kft. nevű cég a Sunhill Bistro tulajdonosa, ebben a vállalatban 2020 decemberében lett érdekelt Orbán Viktor kormányfő barátja, ezzel pedig a sikeres vállalkozó az építőipar, a mezőgazdaság, a sport és a bankvilág után megérkezett a magánegészségügybe is. Fő szakterületük a mozgásszervi sérülések kezelése, az éttermekhez tehát sok közük eddig nem volt. Az egészségügyi cégben Mészáros Lőrinc tulajdonostársa Magyar Mátyás, a Diósgyőr FC Kft. többségi tulajdonosa, aki tehát így közvetlenül a Sunhill birtokosa is lett.

Az olasz vendéglátós, Gianni Annoni Naphegy Étterem Kft. nevű cége 2020 novemberétől próbálkozott megélni az Oxygen Wellness Naphegy alsó szintjén, de 2021-ben csak 77,8 millió forint bevételük volt, ami 44,6 millió forint veszteséget okozott. Budapesten ez lesz Mészáros Lőrinc első étterme, az ország egyik leggazdagabb emberének Czene Ferenc, a Mészáros Gasztro Kft. ügyvezetője segíti ezúttal is a munkáját.

„Az Oxygen Wellness Naphegy Budapest egyik legexkluzívabb fitness terme, amely több ezer négyzetméteren kínálja magas színvonalú és széleskörű fitness-wellness-masszázs szolgáltatásait” – olvasható a honlapján. Korábban a hvg.hu írt arról, hogy a Fideszhez közel álló celebeknek, köztük Rogán Antal exének, Rogán-Gaál Cecíliának is ez az egyik kedvenc helye, de megfordult már ott a kormányfő (nem hivatalos) tanácsadója, Habony Árpád is. Üzemeltetője pedig egy Cipruson bejegyzett társaság.

FRISSÍTÉS: Miután cikkünk korábbi címében azt írtuk, Mészáros Lőrinc megvette Gianni Annoni éttermét, az olasz származású üzletember képviselője útján közölte: a vonatkozó éttermet sem Mészáros Lőrinc, sem más nem vette meg tőle. Azt írta: az Oxygen Wellness Naphegy alsó szintjén korábban üzemelt éttermet működtető társaságnak Annoni – egyébként kisebségi – tulajdonosa volt. Ez a társaság bérelte az Oxygen Wellness Naphegyet üzemeltető cégtől a wellness központnak helyét adó épület alsó szintjének egy részét és ott üzemeltette az említett éttermet. Ez a bérleti szerződés azonban megszűnt, az Annoni kisebbségi tulajdonrészével működő társaság által üzemeltetett étterem pedig bezárt. Hozzátette: az azonos helyen egymást követő működtetés nem jelenti azt, hogy akár Mészáros Lőrinc, akár más megvette volna Annoni éttermét.