„Támogassa
A lényeg

Georg Spöttle egy orosz bombázást állított be ukránnak

2/11/2022 11:51

A magyar kormányzati propaganda újabb szintlépése: a fideszes média által előszeretettel meginterjúvolt úgynevezett biztonságpolitikai szakember, Georg Spöttle a Pestisracok.hu oldalán azt állította, hogy ukrán tisztviselők nyomást akarnak gyakorolni Washingtonra, hogy adjanak nekik kazettás bombákat.

Arról beszélt az orosz-ukrán háborús fejleményeket kommentáló Spöttle, hogy milyen pusztításra képesek ezek a bombák, és mutatott is egy "nagyon szomorú" és "valós" felvételt, amit azzal kommentált, hogy az ukránok már bevetettek ilyen bombát a Donbász régióban.

„Ez egy valós felvétel, hogy az ukránok a Donbaszban mit műveltek, tehát ennek a háborúnak azért vannak okai is” - mondta a "szakértő" miközben egy várost mutatnak, amelyben robbanások láthatók.

A videó tényleg valós, csakhogy egy orosz vadászgép támadását mutatja be, amely kazettás bombát dobott le a szíriai Aleppóra. A Fox News 2016-ban osztotta meg a videót, a kép sarkában feltüntetve az arab nyelvű eredeti forrást is, amit a Spöttle által bemutatott verzión olvashatatlanná homályosítottak, írja a 444.