„Klubrádió
A lényeg

Gattyán bejelentette: elindul a választáson

17/12/2021 20:08

| Szerző: Klubrádió

"Hivatalosan is bejelentem, hogy úgy döntöttünk, aktivizáljuk pártunkat és elindulunk a 2022-es országgyűlési választáson" – közölte az ATV-ben Gattyán György. A milliárdos pártjának neve Megoldás Mozgalom.

A párt indulását a vitatott, az ellenzéki összefogás támogatottságának zuhanását mutató közvélemény-kutatásra hivatkozva jelentette be a milliárdos. Gattyán György azt is közölte: Márki-Zay Péter és az egyesült ellenzék pártjai nem keresték, ami miatt értetlenségét fejezte ki, de kérdésre azt mondta, „egyértelmű célja a kormányváltás”.

Az ország egyik leggazdagabb embere közéleti érdeklődését továbbra is homályosan indokolta csupán a Telex cikke szerint. „Nem célom a miniszterelnökség, ha úgy alakul, elvállalom, de a lehető legrövidebb időre”

– mondta például, és az idevágó kérdésre azt is egyértelművé tette, hogy ez azt jelenti, 4 évre vállalkozna a pozícióra. Gattyán szerint feddhetetlensége és így alkalmassága a pozícióra az adóhatósággal folyamatban lévő ügyei ellenére megkérdőjelezhetetlen.

Gattyán György nemrég közéleti plakátokon tűnt fel, de egyelőre senki sem érti, hogy mit akarhat az internetes vetkőzésből nemzetközi cégbirodalmat építő 51 éves vállalkozó. A politikával kapcsolatban ezidáig nagyon homályosan fogalmazott.

Annyi ugyanakkor már eddig is biztos volt, hogy Gattyánnak van egy digitalizációs javaslatcsomagja, amivel az a célja, hogy Magyarország hatalmasat lépjen előre a digitalizáció, például a digitális oktatás területén. Erről is beszélt péntek este az ATV-ben. Szerinte a digitalizációs fejlesztés megvalósítására cégcsoportja „természetesen alkalmas lenne”, de állítása szerint nincsenek rászorulva erre a megbízásra.

A Válasz Online november végén írt arról, hogy a választási indulását akkoriban lebegtetni kezdő Gattyán egyik cége 900 millió forintot kapott egy Rogán Antal kabinetminiszterhez közeli magántőkealaptól.