„Klubrádió
A lényeg

Fizessék ki a tanárokat! - üzent Brüsszelnek a CÖF

17/11/2022 16:00

| Szerző: Klubrádió

A Békemenetet szervező, kormánypárti szervezet szerint Brüsszel a Magyarországnak járó "forrásokat ideológiai tartalmú vitákra hivatkozva visszatartja hazánktól, nem törődve a pedagógusok körülményeivel". Ezért molinón üzentek egy gimnázium előtt.

„A mai napon egy szimbolikus helyszínen, a nagymúltú Eötvös József Gimnázium előtt egy molinó segítségével demonstráljuk egy sajtótájékoztató keretében abbéli üzenetünket és szándékunkat, hogy Brüsszelben is hallják meg a nemzeti civilek hangját és legyenek tisztában azzal, hogy az igazságtalanul visszatartott uniós forrásokat a tanárok is várják ebben, az egész kontinens számára rendkívül nehéz időszakban és felszólítjuk az EU-s döntéshozókat azonnali cselekvésre” – üzente meg a Civil Összefogás Fóruma (CÖF).

A népszerű Békemeneteket szervező kormánybarát formáció ekképp indokolta némileg szürreális akcióját: "Az utóbbi évek globális válságai soha nem látott mértékű kihívások elé állították az országokat, komoly költségvetési nehézségeket okozva mindenütt. Ebből kifolyólag a pedagógusbérek rendezéséhez és az oktatási rendszer modernizációjához a nemzeti források mellett elengedhetetlen a Magyarországnak, mint az Európai Unió teljes jogú tagjának járó uniós pénzek bevonása.

Brüsszel azonban ezeket a forrásokat ideológiai tartalmú vitákra hivatkozva visszatartja hazánktól,

nem törődve a pedagógusok körülményeivel" – írták.