„Támogassa
A lényeg

Figyelem: pénteken zárva lesznek a hivatalok, a gyógyszertárak, a rendelők

28/06/2022 12:30

A cikk frissült, a változtatás a cikk végén.

A Semmelweis-napon, július 1-jén a legtöbb településen csak a 0–24 órában nyitva lévő, az ünnepnapokon is üzemelő, valamint az ügyeletes vagy készenlétet tartó gyógyszertárak lesznek nyitva. A Pénzcentrum cikke szerint az egészségügyi dolgozók napja miatt a védőnői tanácsadás is szünetel, nem nyitnak ki a rendelőintézetek, nem rendelnek a háziorvosok, a házi gyermekorvosok, a fogorvosok.

Az ügyeletes és a készenlétet tartó patikákat az OGYÉI honlapján található gyógyszertár-adatbázisban elérhető. A gyógyszertárak betegforgalmi bejáratánál jól látható helyen és jól olvasható módon jelezni kell a szolgálati rendet, elérhetőséget, valamint a legközelebbi, folyamatosan nyitva tartó, vagy készenléti, ügyeleti szolgálatot teljesítő közforgalmú gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát, illetve az ügyelet, készenlét kezdő és befejező időpontját, továbbá a legközelebbi felnőtt- és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát is.

És ha még ez nem lenne elég, ugyanerre a napra esik a köztisztviselők napja is, ezért a hivatalok is zárva lesznek. Legalábbis egy részük: a kormányhivatalok ugyanis nyitva lesznek.