„Klubrádió
A lényeg

Ferencz Orsolya űrbiztos kerülhet a Parlamentbe Bajkai István helyére

15/05/2023 15:38

| Szerző: Klubrádió

Az ATV kormánypárti forrásokból úgy értesült, hogy Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos esélyes arra, hogy az Országgyűlésben a Fidesz-frakció új képviselőjeként pótolja a nemrég elhunyt Bajkai Istvánt.

Ferencz Orsolya Fidesz-KDNP a 2022-es országos listájának 58. helyén szerepelt. Az űrkutatásért felelős miniszteri biztos a BME-n végzett villamosmérnökként. Az önkormányzati választáson a VIII. kerületben egyéniben, a 11. választókörzetben, Fidesz-KDNP színekben választották önkormányzati képviselőnek, így – ha parlamenti képviselő lesz – időközi választás lesz a megüresedő egyéni helyéért a józsefvárosi körzetében.

A Nemzetközi Űrhajós Szövetség 33. kongresszusa Budapesten
 
Ferencz Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) űrkutatásért és űrtevékenységért felelős miniszteri biztosa a Nemzetközi Űrhajós Szövetség (ASE) 33. kongresszusának ünnepélyes megnyitója után sajtótájékoztatót tart Budapesten a Hotel Hiltonban 2021. november 1-jén. Fotó: MTI/Kovács Attila
 
 

Bajkai István haláláról április 23-án számoltak be párttársai. A Fidesz-alapítótag politikus 59 éves volt. Temetését hétfőn tartották.

(forrás: ATV.hu, kiemelt kép: MTI/Kovács Attila)