„Támogassa
A lényeg

Ferenc pápa jóváhagyta, de a magyar papok nem áldják meg az azonos nemű párokat

28/12/2023 11:58

| Szerző: Klubrádió

December közepén Ferenc pápa hivatalosan is jóváhagyta, hogy a papok megáldják az azonos nemű párokat. A feltétel: az áldást nem keverhetik össze a házasság szentségével.

A Vatikán az álláspontjuk radikális változását azzal magyarázza, hogy az Isten szeretetét és irgalmát kereső embereket nem szabad „erkölcsi elemzésnek” alávetni.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia december 27-én kiadott közleményében egyebek mellett azzal az üzenettel fordult lelkipásztoraihoz és az egyház tagjaihoz, hogy az áldások lelkipásztori természetéről 2023. december 18-án kiadott nyilatkozat nem változtatja meg a Katolikus Egyház kezdettől vallott hitét és tanítását a házasságról és a nemi erkölcsről.”

Tornacsarnokot avattak a komáromi Szent Imre Iskolában
 
Veres András püspök,  a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke
 hálaadó szentmisét celebrál a Szent Imre katolikus iskola fennállásának 25. évfordulója alkalmából a komáromi Jézus Szíve templomban 2023. március 10-én. Ezen a napon átadták az iskola új, közel 1,2 milliárd forintos kormányzati támogatással épült tornacsarnokát. MTI/Bodnár Boglárka
 
 

Mint írják: (...) mindig kerülni kell azt, hogy a pusztán párkapcsolatban együtt élő, az egyházilag nem érvényes házasságban vagy egynemű párkapcsolatban élő párok számára közös áldást adjunk." (Az RTL nyomán)