„Klubrádió

Felszámolják Kovács Ákos egykori éttermét

23/02/2021 09:24

| Szerző: Klubrádió

Miután a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Talentis Group megvette az énekes korábbi éttermét, az Andante Borpatikát, most végelszámolás alá került. Ákos korábban feltűnően alacsony áron bérelte az üzlethelyiséget, de a vendéglátóhely nem bizonyult sikeresnek.

Alig egy évvel azután, hogy az első kerületi vendéglátóhely a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Talentis Grouphoz került, végelszámolással bezárják – szúrta ki az mfor.hu cikkét a 444.

Az Andante Borpatikát Mészárosék nem sokkal a veszélyhelyzet kihirdetése után szerezték meg. Az étterem korábbi tulajdonosai Kovács Ákos zenész és a fideszes borász, volt parlamenti képviselő Tiffán Zsolt voltak. Miután ők kiszálltak, egy ideig egy ügyvéd volt az üzemeltető cég tulajdonosa. A kft. most végelszámolás alatt van, az eljárás február elsején indult el.

Tusványos - Ákos koncertje
 
Kovács Ákos
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI
 

 

A portál megjegyzi, hogy 2016-ban Kovács Ákos röhejesen olcsón bérelte az üzlethelyiséget a kerülettől, ennek ellenére – a beszámolóik szerint – nem igazán sikerült üzletileg is sikeressé tenni az éttermet. Akkor a 444 azt írta, hogy egy hosszúlépés is drágább volt, mint az egy négyzetméterre jutó bérleti díj. Ez az összeg akkor kevesebb mint nettó 410 forint volt, és a cikk szerint, mivel csak a jegybanki alapkamat mértékével emelkednek évente az árak, tavaly áprilisban sem érte el a 450-et.