„Vásároljon
A lényeg

Feljelentést tett a Momentum a Fidesz Youtube-reklámjai miatt

16/06/2021 18:49

| Szerző: Klubrádió

Feljelentést tett a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságnál (NMHH) a Fidesz Youtube-reklámjai miatt Csordás Anett, a C8 és a Momentum képviselőjelöltje, valamint Orosz Anna, a Momentum elnökségi tagja – írta közleményében az ellenzéki párt. Szerintük a Gyurcsány-show és társai károsak lehetnek a kiskorúakra.

„Az elmúlt napokban több szülő és nagyszülő jelezte felém felháborodását amiatt, hogy a Youtubon a gyerekműsorok alatt is többször találkoztak a Fidesz fizetett politikai lejárató reklámjával” – mondta Csordás Anett a Fidesz-székház előtt tartott sajtótájékoztatón. „Emiatt feljelentést tettem az NMHH-nál, mivel ez a tartalom káros lehet a kiskorúakra.”

Csordás levelet is írt Kocsis Máté frakcióvezetőnek és Hollik István kommunikációs igazgatónak, amiben felszólította a fideszes képviselőket, hogy hagyjanak fel a gyűlöletkampánnyal. Szerinte ez a hirdetési gyakorlat tisztességtelen és etikátlan, mivel „a gyermekek egy bizonyos életkorig nincsenek tisztában azzal, hogy miről szólnak ezek a tartalmak, és politikai döntési helyzetben sincsenek” – írta Csordás, aki szerint a Fidesz pár gombnyomással beállíthatná, hogy a hirdetéseik ne jelenjenek meg a gyermekműsorok alatt.

Orosz Anna a sajtótájékoztatón arra kérte a szülőket, hogy ha találkoznak gyermekműsorok közben a Fidesz kampányával, akkor tegyenek bejelentést az NMHH-nál.

A Fidesz az elmúlt hetekben nagyszabású kommunikációs hadjáratot indított a Youtube-on és a Facebookon, főként Karácsonyt Gergelyt Gyurcsány Ferenccel összemosó videókat közzétéve. Az egyik ilyen volt a hírhedt Gyurcsány-show, amelyről mi is írtunk korábban.

(forrás: Telex)