„Köszönjük,
A lényeg

Etikai okokra hivatkozva elbocsátotta Návai Anikót a Golden Globes-ot szervező cég

25/09/2023 13:23

| Szerző: Klubrádió

Frissítés:
A Golden Globe-ot szervező cég november 16-án helyreigazítást közölt Návai Anikó távozásával kapcsolatban. Kijelentik, hogy a Návai kirúgását hírül adó Deadline-on megjelenő szeptemberi cikk értesülései a magatartási kódex megsértéséről hamisak voltak. Békében váltak el útjaik, Návai Anikó kezdeményezésére, aki új kihívások felé fordul. Az említett cikket azóta levették a Deadline-ról.

A szervezet etikai kódexének megsértése miatt elbocsátotta Návai Anikót és két másik újságírót, a Golden Globes-ot szervező cég, a Dick Clark Productions – írja a Hollywood Reporterre hivatkozva a Telex.

A lap értesülése szerint Návai Anikót a viselkedésére érkezett panaszok kivizsgálása után távolították el két másik taggal együtt. Návaiék elbocsátása azt jelenti, hogy a jövőben nem is szavazhatnak a Golden Globe-díjra, vasárnap estére mindhármójuk adatlapja eltűnt a Golden Globes honlapjáról.

Návai Anikó neve már egy ideje egyet jelentett a magyar médiában a Los Angeles-i tudósításokkal, 2010 után, a Golden Globe-ot osztó brigád tagjaként pár évig egyenesen megkerülhetetlen volt a tévében. A botrányok nem kerülték el, két éve például egy olyan Scarlett Johansson-interjút közölt a Nők Lapjában, aminek a szövegét máshonnan szedte, a plagizálást be is vallotta – emlékeztetett a Telex.