„Klubrádió
A lényeg

Észak-Koreában véget ért a járvány, állítja az észak-koreai hírügynökség

5/08/2022 12:34

| Szerző: Klubrádió

Pénteken a KCNA észak-koreai hírügynökség azt jelentette, hogy minden lázas beteg meggyógyult, az ország járványügyi helyzete pedig stabil fázisba lépett.

A KCNA jelentése szerint április vége óta 4.77 millió lázas megbetegedést regisztráltak az országban, és mindössze 74 páciens hunyt el. Ezzel a halálozási arány alacsonyabb, mint a világ bármely országában, 0.0016 százalék, és Észak-Korea így jobban teljesít elméletben, mint a 0.03 százalékos halálozási rátával rendelkező Bhután, ahol 60530 ember kapta el a fertőzést és mindössze 21-en haltak bele a szövődményeibe – írja a 24.hu.

Koronavírus - Észak-Korea
Szöul, 2022. május 16. Kim Dzsong Un első számú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt első titkára védőmaszkot visel a koronavírus-járvány észak-koreai kitöréséről szóló televíziós tudósításban egy szöuli pályaudvaron 2022. május 16-án. A KCNA észak-koreai állami hírügynökség jelentése szerint az elmúlt 24 órában 392 920 ember kapta el a koronavírust az országban, összesen eddig 1 213 550-en fertőződtek meg, és 50-en meg is haltak, mióta az ország az előző héten elismerte, hogy ott is megjelent a koronavírus. MTI/AP/Ri Dzsin Man
Fotó: Ri Dzsin Man
 

Szakértők szerint lehetetlen, hogy mindenki meggyógyult volna, ráadásul ha a világátlagot nézzük, akkor közel ötmillió betegre legalább ötvenezer áldozatnak kellett volna jutnia, és a gyakorlatban nem kizárt, hogy ez így is van, csupán a rezsim elhallgatja.