„Köszönjük
A lényeg

Érdi polgármester: Dehogy adjuk az államnak a vízművet, jobban működik így

1/09/2022 21:20

| Szerző: Klubrádió

Csőzik László, Érd ellenzéki polgármestere a Klubrádiónak elmondta, hogy a városi vízmű önkormányzati tulajdonban marad, mert rosszabb kezekben lenne az államnál.

2022. szeptember 01. Esti gyors-részlet / Interjú, Csőzik László - 2022.09.01.
09:54
00:00

Csőzik László hangsúlyozta, hogy a helyi vízmű jól működik, korszerű, komoly fejlesztések voltak az utóbbi időszakban, és mindezt annak köszönhetik, hogy több évvel ezelőtt az önkormányzat volt annyira bátor, hogy bevonjon egy francia szakmai befektetőt. Az érdi polgármester szerint ennek is köszönhető, hogy a Budapesthez közeli városban nem fordult elő olyan válságos helyzet, mint a szintén agglomerációs Solymáron, ahol idén nyáron lajtoskocsikból kellett ellátni a lakosságot ivóvízzel. Solymáron ugyanis rendkívül rossz a víziközmű-hálózat állapota, amely egyébként állami kézben van – hangsúlyozta. Csőzik László szerint a Buda környéki agglomeráció déli része a vízközművek színvonalát tekintve fejlettségben 20 évvel megelőzi az agglomeráció északi részét, ahová Solymár is tartozik.

Az Érdmost.hu szerint Szűcs Gábor alpolgármester "halálos ölelésnek" minősítette azt, ha az államé lenne a helyi vízszolgáltatás joga.