„Támogassa
A lényeg

Megregulázná a farsangot a kormánybarát szervezet

22/02/2023 09:39

| Szerző: Klubrádió

Farsangi mulatságokat ne szervezzenek a nagyböjti időszakban – kéri a kormányközeli Fiatal Családosok Klubja az óvodáktól és az iskoláktól.

A kormány által bőkezűen támogatott Ficsak – amelyet egy volt fideszes alpolgármester alapított – közleményében azt írta: több szülői bejelentés érkezett arról, hogy az óvodai-iskolai farsangok időzítése sok esetben átnyúlik a nagyböjti időszakba, „amikor a vallásos keresztény családok tartózkodnak a hasonló mulatságoktól, és még a kevésbé vallásos emberekben is rossz érzést kelt, amikor farsangi mulatsággal szembesülnek a nagyböjti időszakban”.

A szervezet – felismerve az oktatásügy legnagyobb problémáját –, azt szeretné, hogy  a politikusok, illetve az oktatásirányítás,  „egyértelműen szabályozza a kérdést”, tehát azt, hogy az adott évben mikor lehet farsangi mulatságot szervezni.

„Az ünnepeink mélységét, valódi tartalmát, a kereszténység gazdag és éltető hagyományát úgy tudjuk továbbadni gyermekeinknek, ha mi magunk is komolyan vesszük azokat és elfogadjuk, hogy mindennek megvan a maga ideje” – írták.