„Klubrádió
A lényeg

Eltűntek Hoppál Péter feleségének a munkái, pedig Pécs 7,2 milliót fizetett értük

9/03/2022 14:44

| Szerző: Klubrádió

Hiába világította át Hoppál Péter, a Fidesz parlamenti képviselője a pécsi önkormányzat működését 2017-ben, egyszerűen nem vette észre, hogy feledsége, Hoppál Péterné, évekig úgy vett fel Pécstől havi 250 ezer forintot, hogy a munkájának nincs nyoma.

Az RTL szerint erre egy friss átvilágítás során derült fény, amit már nem a fideszes politikus végzett el. 

Hoppálné Erdő Judit arra szerződött az önkormányzattal, hogy az önkormányzati cég ügyfeleitől megrendelt, a nyilvánosságnak szóló hirdetményeket, marketing- és kommunikációs eszközök szövegeit korrektúrázza. Hoppálné magyar-német tanár, aki 2016. január 1-től 2018. május 31-ig állt megbízási jogviszonyban a Pécsi Kommunikációs Kft. jogelődjével, a Pécsi Kreatív Központ Kft.-vel, ami közös megegyezéssel szűnt meg.

Az átvilágítás során nem találtak olyan dokumentumot, ami igazolná, hogy Hoppál feleségének megbízási jogviszonya során történt volna teljesítés, tájékoztatta az RTL-t az önkormányzat kommunikációs cége. "Nincsenek megrendelők, teljesítési igazolások, levelezések vagy bármilyen valós tevékenységre, munkavégzésre utaló bizonyíték. Nincs olyan cikk, hirdetés vagy marketing- illetve kommunikációs anyag, ami igazolhatóan járt volna a megbízottnál"

Összesen két és fél év alatt 7.250.000 forint bruttó fizetést kapott a politikus felesége.

Pécs jelenlegi, már ellenzéki vezetésű önkormányzata feljelentéseket tesz az átvilágítás során előkerült ügyekkel, a pécsi önkormányzat kommunikációs cégének, a Pécsi Kommunikációs Kft.-nek az átvilágításával kapcsolatban. Hoppálnét nem érték el, férje, Hoppál Péter, a Fidesz korábbi szóvivője viszont nyilatkozott, de azt senki sem teszi zsebre: "Minden, a feleségemmel kapcsolatos híresztelés a baloldal aljas hazugsága. A baloldalról tudjuk, hogy a jelenlegi és régi vezetőjük szerint hazudtak reggel, délben és este. Pécsett is ezt műveli a baloldal. Nekik semmi sem drága, közszereplőnek nem minősülő családtagokat is belerángatnak a kampányba".