„Klubrádió
A lényeg

Elmaradt a Partizán-vita, Gulyás áll a feljelentés elé

14/09/2021 07:50

| Szerző: Klubrádió

Hétfőn este Budapest nyolcas számú választókerületének ellenzéki jelöltjei, Hadházy Ákos a Momentum, és Tóth Csaba, az MSZP és a Párbeszéd jelöltje mutatkoztak volna be a Partizán csatornáján.

A vita azonban nem jöhetett létre, mert Tóth Csaba nem érkezett meg a stúdióba, hanem  feljelentést tett az előválasztási vitákat moderáló Gulyás Márton baloldali aktivista ellen.

A vitaműsort végül Tóth Csaba képviselőjelölt részvétele nélkül, Hadházy Ákossal kezdték el hétfő este. Gulyás a műsor elején ismertette a Tóth Csabával kialakult vitás helyzet előzményeit.

Tóth Csaba Gulyás szerint kezdetben elzárkózott a vitától, később lebegtette az álláspontját, legutóbb pedig úgy nyilatkozott, hogy hétfőn délelőtt fog válaszolni arra, hogy megjelenik-e a vitán vagy sem.

A válasz végül sajátos formában érkezett meg, egy feljelentés keretében, amelyet videóüzenetben közölt Tóth Csaba, és mi is a Facebook oldaláról értesültünk erről – fogalmazott Gulyás Márton.

A moderátor hozzátette: a Tóth Csaba által megfogalmazott vádakat határozottan visszautasítják.

Gulyás a hétfő esti műsorban arról is beszélt, hogy szerinte az interjúba nem hangzik el olyasmi, amire Tóth képviselőjelölt hivatkozik. Éppen ezért, mint mondta, áll elébe a bírósági tárgyalásnak, és nagyon sajnálja, hogy a képviselőjelölt a vitán nem jelent meg – írja a 24.hu.

A Partizánnál úgy gondoljuk, hogy a Fidesszel szembeni kihívás előfeltétele az, hogy az erre vállalkozó képviselőjelöltek a független kritikus nyilvánosság kérdéseire válogatás nélkül válasszal szolgálnak. Azt gondoljuk, hogy minden olyan kihívónak, aki föl kíván állni a pástra, és a magyar társadalmat kívánja képviselni ’22 után az Országgyűlésben, nem megválogatnia kell a médiumokat, hanem válogatás nélkül a kritikus kérdésekre – akármelyik oldalról is érkezzenek – válasszal szolgálni – magyarázta az előválasztási vitákat moderáló aktivista.

Gulyás hozzátette, szerintük ahogy a képviselőjelöltek esetében, úgy a miniszterelnök-jelöltek esetében is ez az elvárt, helyes és kívánatos magatartás, már csak azért is, mert ők maguk mindegyike politikai rendszerváltásról, a politikai kultúra megújításáról beszél a különböző megszólalásaiban.

A politikai kultúra megújítása ott kezdődik, hogy [a jelöltek] a Fidesztől eltérő módon, vagyis a kritikus nyilvánosság kérdéseit válasszal megilletve lépnek ki és nyilvánítanak álláspontot a legfontosabb kérdésekben a közvélemény számára – mondta.