„Klubrádió

Életbe léptek a március 22-ig tartó szigorított védelmi intézkedések

8/03/2021 10:10

| Szerző: Klubrádió

Az egyik legfontosabb különbség a november 11. óta jóformán változatlan rendelkezésekhez képest, hogy a települések lakott területén belül mindenhol kötelező a maszkviselés. Az óvodák és az általános iskolák április 7-ig, a tavaszi szünet végéig nem nyithatnak ki, a digitális oktatás tartalmi feltételeit az érintett miniszterek határozzák meg. Az óvodákban és az iskolákban lesz gyermekfelügyeletet.

Nyitva maradhatnak például az élelmiszerüzletek, a patikák, a benzinkutak, a drogériák, a dohányboltok, a piac és a termelői piac. Emellett minden szolgáltatás szünetel, kivéve a magánegészségügyi, szociális, pénzügyi, postai, járműszervíz-szolgáltatásokat. Az óvodák és az általános iskolák április 7-ig, a tavaszi szünet végéig nem nyithatnak ki, a digitális oktatás tartalmi feltételeit az érintett miniszterek határozzák meg. Az óvodákban és az iskolákban lesz gyermekfelügyeletet.

A bölcsődék nem zárnak be. A középiskolákban és a felsőoktatásban továbbra is marad a digitális oktatás. Az esti kijárási tilalom továbbra is érvényben marad este 8 óra és reggel 5 óra között. Ez alól csak az igazolt munkavégzéssel lehet mentesülni. A munkavégzés lehetséges, de ahol lehet, otthoni munkavégzést javasolnak. A parkok, arborétumok és erdők nyitva maradnak.