„Köszönjük,
A lényeg

Egy, a Vígszínházban tartott előadás közben leesett egy színész a magasban lévő díszletelemről

22/06/2024 10:46

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Szikora Gábor

A Telex értesülései szerint baleset történt a Vígszínházban a Vámpírok bálja pénteki előadásán. A külsős produkció által színre vitt musical második felvonásának elején a Professzort alakító Jegercsik Csaba esett le egy 3-5 méter magas díszletelemről.

A baleset után megszakították az előadást, ezt a nézőkkel a darab producere közölte, azonnal leeresztették a függönyt, és a nézőket is megkérdezték, hogy van-e köztük orvos. Külső produkciók esetén a díszletet is viszik, az nem a befogadó színházé.

Helyszíni beszámolók szerint a darabot végül a leállás után folytatták, a professzor szerepét is helyettesítették az esti előadásban. A hétvégén még négyszer adják elő a Vámpírok bálját a Vígszínházban.

A Telex egy olvasója azt mondta, Jegercsik egy hídszerű díszletelemről esett le, ahonnan valószínűleg a dramaturgia szerint le kellett volna ereszkednie. Amikor elhagyták a színházat, akkor még látták, hogy a színészt mentőbe tették.

A cikkben felidézték, hogy tavaly novemberben a Nemzeti Színházban történt komoly baleset, akkor Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó a Rómeó és Júlia című darab közben zuhant három métert és szenvedett súlyos sérüléseket.