„Klubrádió
A lényeg

Dúró visszaszólt L. Simonnak és Orbán tűrőképességét emlegeti

2/11/2023 18:15

| Szerző: Klubrádió

Dúró Dóra, a Mi Hazánk politikusa szerint "tudtuk korábbi, obszcén "versei" alapján is, hogy [L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója] az aberrációhoz vonzódik, de most már a saját kormányán is gúnyolódik, ami azért szokatlan, mert Orbán Viktor nem szokta az ilyesmit eltűrni".

A szélsőjobboldali Mi Hazánk képviselője, Dúró Dóra nem tudta szó nélkül hagyni, hogy L. Simon László főigazgató azt mondta: nem tudják végrehajtani a Csák János miniszter által elrendelt tiltást, miszerint kiskorúak ne látogathassák a kiállítást, mert a múzeum senkitől sem kérhet személyi igazolványt. Sőt, egy, a sorban állókról készített fotóval meg is köszönte a radikális politikusnak a kiállítás népszerűsítését. 

Dúró azzal kezdte az írását: miután Csák János az ő bejelentése nyomán arra jutott, hogy a Nemzeti Múzeum törvénysértést követett el, és arra kérte L. Simon Lászlót, hogy szigorítson a belépésen, és ne engedjen be 18 év alattiakat, a főigazgató „nemhogy nem húzta be fülét-farkát, hanem még neki állt feljebb”, mert „a saját minisztere megzavarta LMBTQ-népszerűsítés közben”. 

„Persze tudtuk korábbi, obszcén "versei" alapján is, hogy az aberrációhoz vonzódik, de most már a saját kormányán is gúnyolódik, ami azért szokatlan, mert Orbán Viktor nem szokta az ilyesmit eltűrni” – írta a szélsőjobboldali politikus, aki, mint látható, egy korábbi fideszes államtitkárt ugyan támad, de a miniszterelnököt nem.

Dúró azt is szóvá tette, hogy egy templom (a magyar református közösség egyik legfontosabb temploma) kétszáz méteren belül található, szóval L. Simon szerinte halmozza a törvénysértéseket. A Mi Hazánk politikusa egyben közölte, hogy ha eddig nem volt arra törvény, hogy a múzeumok személyit kérjenek, majd ő benyújt egyet.

Homályos utalást tett Dúró Dóra a fotósorozat készítőjére is, aki egyébként azt írta, nem a képek károsak, hanem a korlátozásuk: „az ominózus LMBTQ-fotósorozatot Hannah Reyes Morales készítette, akit – bár ezt a fősodratú magyar sajtó teljesen elhallgatja – 2020-ban a Klaus Schwab vezette Világgazdasági Fórum kulturális vezetőnek nevezett ki a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége (ASEAN) fórumán. Hogy finoman fejezzem ki magam, nem éppen magunkfajta. Pedig nem lehet egyszerre két Istent szolgálni” – fogalmazott Dúró.