„Klubrádió
A lényeg

Dúró Dóra szerint a nem kívánt terhességekből is kívánt gyerekek születnek

23/05/2022 14:07

| Szerző: Klubrádió

Dúró Dóra, a Mi Hazánk képviselője a magzati élet védelméről beszélt a hétfői parlamenti ülésnapon. Szerinte "minden egyes megfogant magyar gyermek közkincs" és a nem kívánt terhességekből is kívánt gyerekek születnek.

Azt mondta: a magzati élet védelméről szóló magyar törvényi szabályozás "hazugság", hiszen a párt álláspontja szerint az élet a fogantatás pillanatában jön létre, onnantól kellene védeni is.

„Minden egyes megfogant magyar gyermek közkincs” – mondta Dúró, aki szerint a nem kívánt terhességekből is kívánt gyerekek születnek. A Mi Hazánk javaslata az, hogy az anyák hallgassák meg a magzatuk szívhangját a terhességmegszakítás előtt.

A kormány részéről Rétvári Bence államtitkár válaszolt, aki a családbarát intézkedéseiket dicsérte, amelyek szerinte már eredményeket is hoztak. Elmondta, hogy az 1970-es években volt a legmagasabb Magyarországon a terhességmegszakítások aránya, az '50-es években volt utoljára a mainál alacsonyabb. Arról azonban nem beszélt, hogy konkrétan mi a kormány véleménye a Mi Hazánk javaslatáról.

(forrás: Telex, kép: MTI)