„Klubrádió
A lényeg

Diákok és tanárok tüntettek Pintér minisztériuma előtt

13/01/2024 18:22

| Szerző: Klubrádió

Béremelést, ne szemfényvesztést címmel tartott közös demonstrációt a Belügyminisztériumnál az Egységes Diákfront, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és más szervezetek.

A szervezők szerint a pedagógusok 32 százalékosnak meghirdetett béremelése a tüntetések eredménye, de ez még csak részsiker, amit meg kell védeni. A demonstráción néhány százan vettek részt, a tüntetők  többek kötött egyenlő esélyeket és tanszabadságot is követeltek.

A tanárok béremeléséért tüntetett több szervezet a Belüg
 
Résztvevők a tanárok béremeléséért tartott tüntetésen a Belügyminisztérium előtt 2024. január 13-án. A demonstrációt az Egységes Diákfront, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), a Fridays For Future Magyarország, a Hang, az ADOM Diákmozgalom, az Országos Közös Akarat és a Civil Bázis szervezte. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI
 

A tüntetések a diák és tanár felszólalók mellett beszédet mondott a politikába visszatérő Juhász Péter, a Kétfakú Kutya Párt V. kerületi polgármesterjelöltje is. „Azt tudom ígérni nektek, hogy ha megválasztanak, nem szállodává alakítják a belvárosi ingatlanokat. Mindent megteszünk azért, hogy a fiatalok jussanak lakáshoz akár a belvárosban is” - mondta a demonstráción. (a 444 nyomán)

Rétvári Bence BM-államitikár az MTI jelentése szerint így reagált a történtekre:

„ma végképp leleplezték magukat a pedagógustüntetések szervezői, hogy valójában nem a béremelésért, hanem politikai okokból szerveznek demonstrációkat és sztrájkokat”.