„Klubrádió
A lényeg

Deutsch: Nem lesz valós képe a magyar sajtó helyzetét vizsgáló EP-bizottságnak

27/10/2022 09:59

Nyílt levélben támadja Deutsch Tamás, a Fidesz európaiparlamenti képviselője azt az EP-delegációt, amely Magyarországra érkezik és média és az oktatás helyzetét vizsgálja. Az Európai Parlament Kulturális és Oktatási Bizottságának több mint két éve eltervezett programja a jövő hétre csúszott.

EU-tisztújítás - Megválasztották a német Ursula von der Le
 

 
Az Európai Bizottság elnökének megválasztott Ursula von der Leyen német kereszténydemokrata politikusnak gratulál Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP képviselője az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Fotó: Koszticsák Szilárd
 

 

Deutsch Sabine Verheyen delegációvezetőnek azt írta lesz, hogy szerinte „aránytalanul sok időt” tölt majd a delegáció a kormányzattal kritikus, ellenzéki, baloldali, illetve liberális politikai szereplők, aktivisták, intézmények, újságírók és civil szervezetekkel, és ez szerinte fájóan egyoldalú.

Deutsch nem érti, hogy az ő és Bocskor Andrea, a bizottság fideszes tagjának javaslatait nem vették figyelembe, pedig ők is számos személyt tudtak volna mondani. "Sajnálatos és érthetetlen, hogy a bizottság ezeket a javaslatokat szinte teljes mértékben figyelmen kívül hagyta".

"Az a tény, hogy a mintegy kéttucatnyi harcosan kormányellenes, baloldali és liberális politikus, civil aktivista, újságíró és a kulturális ágazatban dolgozó személy mellett a látogatás során csupán néhány kormányzati szereplővel folyik egyeztetés - teljesen figyelmen kívül hagyva a magyar kulturális-, média- és civilvilág jobboldali, polgári, nemzeti, konzervatív és kereszténydemokrata irányzatainak és műhelyeinek képviselőit -, nem adhat hiteles, objektív és teljes képet a valóságról" - vélekedik a Fidesz által totálisan leuralt magyarországi helyzettel kapcsolatban Deutsch Tamás.

Szerinte tudatos politikai szándékkal magyarázható a program kiegyensúlyozatlansága.

A Deutsch által elképzelt valóságról: Hoppál Péter szerint amerikaiak pénzelték a hétvégi tüntetést, számos városban bezárják a kulturális létesítményeket a télen.