„Köszönjük,
A lényeg

Civil kihívót kap Erzsébetvárosban a DK-s Niedermüller Péter

7/12/2023 14:27

| Szerző: Klubrádió

A Színes Erzsébetváros Egyesület bejelentette, hogy önálló polgármesterjelöltet indítanak a 2024-es önkormányzati választáson Budapest VII. kerületében, emellett mind a tíz helyi választókerületben lesz saját jelöltjük.

A Színes Erzsébetváros azt írta Facebook-bejegyzésében: szerintük Erzsébetváros pártpolitikai harcok martaléka, az önkormányzat működését nem a problémák megoldása, a társadalmi párbeszéd és a lakókörnyezetük élhetőségének minduntalan fejlesztése, hanem leginkább a hatékonytalan működés jellemzi. Ezen változtatni kell, az erzsébetvárosiak proaktív, a lakók felé forduló lendületes képviseletet érdemelnek.

Közölték: a Színes Erzsébetváros működésének folyamatos bővülése mentén rengeteg megkeresést kaptak az ott lakóktól, támogatóinktól, helyi véleményformálóktól, bátorították őket, hogy a helyi közéletet közvetlenül és aktívabban kellene formálniuk.

Ezen megkeresések alapján is arra jutottak, hogy a Színes Erzsébetváros Egyesület Polgármesterjelöltet és jelöltet állít mind a 10 egyéni választókerületben. Az elkövetkező időszakot az építő javaslatokon alapuló programalkotás fogja meghatározni, egy kulturáltabb, zöldebb, emberléptékűbb Erzsébetvárosért – tették hozzá.

A Telex hozzátette: a civil szervezet polgármester-jelöltje Lajos Béla, az egyesület elnöke lesz. Választókerületi jelöltjeikről a következő hetekben döntenek majd, de annyi már biztos, hogy a jelenlegi tagok közül választanak.

A kerületben eddig a jelenlegi polgármester, a Demokratikus Koalíció politikusa, Niedermüller Péter jelezte, hogy jövőre is újraindul. A polgármester 2019-ben a fideszes Vattamány Zsoltot győzte le: a szavazatok közel 48 százalékát szerezte meg, ami 1186 vokssal volt több, mint a második helyen végző kormánypárti jelölté. A Fidesz–KDNP egyelőre itt sem nevezte meg saját jelöltjét.